Välkommen till S:t Lukas Eskilstuna

016-12 34 93
Tel.nummer: 021-12 68 13

Telefontider måndagar och torsdagar kl. 10.00-10.45

Besöksadress

Smörparken, Kyrkans Hus 1 632 20 Eskilstuna

Mottagningen

S:t Lukas Västerås bedriver psykoterapimottagningen i Eskilstuna.

Mottagningen vänder sig till er som kommer privat eller via avtal genom regionen, arbetsgivare, försäkringsbolag och andra organisationer.

  • behöver psykoterapi eller annan samtalskontakt
  • vill ha hjälp med psykisk ohälsa, nedstämdhet, ångest, stress, utmattning m.m.
  • vill föra samtal i frågor som rör livsåskådning, personlig utveckling och relationer
  • vill utveckla ledarskap eller hantera kriser/konflikter
  • vill ha handledning/coaching eller konsultation i arbetet
  • vill ge er personal samtalsstöd som komplement till företagshälsovård
  • vill ha skräddarsydda utbildningar utifrån er organisations behov

På S:t Lukas i Västerås och Eskilstuna arbetar erfarna och enbart legitimerade psykoterapeuter/psykologer.

Vi kan vara alltifrån ett bollplank i vardagen till behandlare av svåra trauma.

Mottagningen erbjuder krisstöd, personalstöd, traumabehandling och ett brett utbud av psykoterapi utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamiskterapi (PDT)

Inom KBT erbjuds ”tredje vågens terapi” t.ex. Acceptance Comittment therapy (ACT) Compassionfokuserad terapi (CFT) Mindfulness och PDT med inriktningar mot integrativ, interpersonell (IPT), affektfokuserad (AFT) och systemisk grund.

Till vår mottagning kan du komma själv, tillsammans med din partner, någon annan viktig person eller med hela familjen. Vi arbetar utifrån ett medvetet normkritiskt förhållningssätt och har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med personer som identifierar sig inom hbtqi.

Privatmottagning

Boka gärna direkt online via bokningssystemet lite längre ner på denna sida eller kontakta oss och berätta att du vill komma till Eskilstunamottagningen via mail  vasteras@sanktlukas.se

Regionsavtalet

S:t Lukas har i Eskilstuna avtal med Region Sörmland. Nu är väntelistan full så vi har inte möjlighet att ta emot fler via Regionen.

Besöksavgift

Sankt Lukas subventionerar alla privatsamtal till 950 kr, par och familjesamtal 1350 kr som swishas vid besöket eller faktureras. 

Via regionsavtalet är det samma taxa 200 kr som swishas vid besöket

Vi är en ickevinstdrivande organisation så eventuella överskott används till ytterligare subventionering av samtal till unga vuxna.

Har du bokat ett digitalt samtal till din behandlare kommer du att få en länk till ert videosamtal skickad till dig via sms/mail precis innan ert samtal startar, bäst bildkvalité via dator.

Läs vår integritetspolicy här.

Avbokningsregler

Avbokning eller ombokning av tid skall göras senast 24 timmar innan det bokade besöket. Sen avbokning samt uteblivet besök debiteras med full taxa. Avbokning/ombokning görs direkt till din behandlare via sms eller mail.

Välkommen att kontakta oss: Mottagningen i Eskilstuna har gemensam kontaktväg med Västerås:

Ring 021-12 68 13 eller skicka e-post till vasteras@sanktlukas.se. Det går bra att lämna ett meddelande eller mail och ange gärna vilken mottagning (Västerås eller Eskilstuna) du söker, så återkommer vi så snart som möjligt.

 

Föreningen S:t Lukas Norra Sörmland

S:t Lukas är en riksomfattande ideell och allmännyttig organisation med 32 föreningar i landet. Organisationen bildades 1939 av läkare, präster och socialarbetare. Den bärande idén var en gemensam syn på människan som en helhet med såväl fysiska, psykiska som existentiella och andliga behov. Med öppenhet och respekt ville man ge människor möjlighet att arbeta med […] Läs mer

Vill du bli medlem i din lokala förening?

Här kan du bli medlem i din lokala förening. Vi skapar mötesplatser med samtal och evenemang kring psykisk hälsa och existentiella frågor. Varmt välkommen i vår utveckling.