18/09

2018

Stillhetens kraft – öppna stunder i Eric Ericsonhallen i Stockholm

Under tre måndagskvällar under våren 2019 genomförs öppna stunder av stillhet i Eric Ericsonshallen i Stockholm.
Tillfällena är öppna för alla intresserade att delta.

Det finns ett obundet Stillhetsrum i FN-huset i New York, instiftat av Dag Hammarskjöld, för främjandet av inre frid som en väg till internationell fred och samspel. Det är nu dags att i Stockholm göra idén med detta rum tillgänglig för alla.

Idag vet vi att Hammarskjöld och alla hans föregångare inom meditation, såväl i öst som väst, var något livsnödvändigt på spåren. Stillhet och mindfulness utvecklar olika mentala styrkor som fokus, medkänsla och förmåga till lugn och reflektion. I boken ”Stillhetens Styrka” sammanfattar forskarna Daniel Goleman och Richard J Davidson den neurovetenskapliga forskning som stödjer detta.

Nu införs öppna stunder av stillhet i Eric Ericsonhallen med meditativ inspiration med omväxlande tystnad, tidlösa klangskålar och toning med Marie Bergman och Katarina Henryson. Efterföljande gemensam toning för de som vill.

Eric Ericssonhallen ligger i hjärtat av Stockholm på höjden av Skeppsholmen och bjuder in till helhet och samklang med sin runda omfamnande form.

 

Tid: 18.00-20.15, med insläpp från kl 17.30-17.55.

När: 14/1, 11/3 och 29/4 (2019)

Var: Eric Ericsonhallen, Kyrkslingan 2, på höjden av Skeppsholmen i Stockholm

Arrangör
Stiftelsen EIC, Eric Ericson International Choral Centre, Anna Larsdotter Persson, www.ericsonchoralcentre.se med stöd hos olika stiftelser såväl som personer verksamma inom vård, forskning, utbildning, politik, näringsliv och olika religioner.

Medarrangörer är Initiatives of Change, S:t Lukas och Drömmen om det goda.

Inträde
Donation om 80 SEK eller mer som täcker omkostnaderna för den unika lokalen som drivs med ideella medel. Swish eller pengar vid entrén. Swish: 0733 74 44 22, EIC/Anna, märk överföringen ”Stillhet”.

Läs mer Stillhetens kraft 14 Januari 2019

VISSTE DU ATT VI ANVÄNDER VÅRT ÖVERSKOTT TILL ATT SUBVENTIONERA SAMTAL FÖR UNGA VUXNA?