01/03

2019

Stillhetens kraft – öppna stunder i Eric Ericsonhallen i Stockholm

Under tre måndagskvällar under våren 2019 genomförs öppna stunder av stillhet i Eric Ericsonshallen i Stockholm.
Tillfällena är öppna för alla intresserade att delta.

Det finns ett obundet Stillhetsrum i FN-huset i New York, instiftat av Dag Hammarskjöld, för främjandet av inre frid som en väg till internationell fred och samspel. Det är nu dags att i Stockholm göra idén med detta rum tillgänglig för alla.

Idag vet vi att Hammarskjöld och alla hans föregångare inom meditation, såväl i öst som väst, var något livsnödvändigt på spåren. Stillhet och mindfulness utvecklar olika mentala styrkor som fokus, medkänsla och förmåga till lugn och reflektion. I boken ”Stillhetens Styrka” sammanfattar forskarna Daniel Goleman och Richard J Davidson den neurovetenskapliga forskning som stödjer detta.

Nu införs öppna stunder av stillhet i Eric Ericsonhallen med meditativ inspiration med omväxlande tystnad, tidlösa klangskålar och toning med Marie Bergman och Katarina Henryson. Efterföljande gemensam toning för de som vill.

Eric Ericssonhallen ligger i hjärtat av Stockholm på höjden av Skeppsholmen och bjuder in till helhet och samklang med sin runda omfamnande form.

 

Tid: 18.00-20.15, med insläpp i tysthet från kl 17.30-17.55, därefter stängs dörrarna.

När: 29/4 2019

Var: Eric Ericsonhallen, Kyrkslingan 2, på höjden av Skeppsholmen i Stockholm

Hur: Vi sitter på stol, står och går. Föredrar du kudde eller yogamatta så ta med det.

Arrangör och kontakt
Stiftelsen EIC, Eric Ericson International Choral Centre, EIC. Medarrangörer är Initiatives of Change, S:t Lukas och Drömmen om det goda.

Inträde
Föreslagen donation 80 SEK , gärna mer, vid entrén eller med Swish: 076 946 30 26, Bo Nilsson/EIC, märk överföringen ”Stillhet”.

 

VISSTE DU ATT VI ANVÄNDER VÅRT ÖVERSKOTT TILL ATT SUBVENTIONERA SAMTAL FÖR UNGA VUXNA?