09/01

2018

Förbundsekonom till S:t Lukas förbundskansli i Stockholm

S:t Lukas Förbundskansli, som är beläget i centrala Stockholm, består av generalsekreterare (GS) och 3 medarbetare. S:t Lukas har två helägda bolag, ett antal mindre stiftelser samt en ekonomisk förening och söker nu en förbundsekonom. I rollen som förbundsekonom arbetar du med det nationella förbundet och dess sammanhållande ekonomi, stiftelser och dotterbolag. Du ansvarar för den allmänna förvaltningen samt är ett stöd till GS i utvecklingsfrågor inom ekonomi och verksamhetsutveckling. 


Förbundet S:t Lukas grundades 1939 och arbetar med psykoterapi och handledning inom ramen för hälso- och sjukvårdslagen. S:t Lukas består av ett 30-tal föreningar och ca 40 mottagningar och filialer runt om i landet. Organisationen, som har lång erfarenhet av att arbeta med människor, tillhör idéburen sektor och är religiöst och politiskt obunden. Via egna stiftelser finns visst överskott till verksamhetsutveckling. S:t Lukas vänder sig till privatkunder, företag, ideell och offentlig sektor. Vi samarbetar med S:t Lukas utbildningsinstitut vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Fullmäktige utser ordförande och styrelseledamöter för S:t Lukas förbundsstyrelse. Förbundskansliet, som är beläget i centrala Stockholm, består av generalsekreterare (GS) och 3 medarbetare. S:t Lukas har två helägda bolag, ett antal mindre stiftelser samt en ekonomisk förening. Läs mer om vår verksamhet på www.sanktlukas.se.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förbundsekonom arbetar du med det nationella förbundet och dess sammanhållande ekonomi, stiftelser och dotterbolag. Du ansvarar för den allmänna förvaltningen samt är ett stöd till GS i utvecklingsfrågor inom ekonomi och verksamhetsutveckling. Du ger även stöd i ekonomifrågor till förbundets organisation runt om i landet vid behov. Som ekonomiansvarig rapporterar du till generalsekreteraren samt ger regelbundet underlag till ordförande inför arbetsutskott, styrelsemöten samt motsvarande för bolagen.

Som förbundsekonom förväntas du aktivt följa, förvalta och analysera förbundet S:t Lukas ekonomi för att uppnå bästa möjliga resultat för verksamheten och alla dess olika delar. Du ansvarar för dialog med externa parter som förvaltar förbundets tillgångar. Du ansvarar för S:t Lukas interna och externa avtal såsom IT, affärs- och ekonomisystem, lönehantering och deltar i utvecklingsarbete kopplat till dessa. I arbetet ingår att delta i ledningsgruppen för förbundskansliet, medverka på styrelsemöten, ordförandemöten samt fullmäktigemöten och stämmor. Du representerar S:t Lukas i externa sammanhang som rör ekonomi.

Utbildning och erfarenhet

Du har

 • Relevant akademisk examen med ekonomisk inriktning.
 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning, verksamhetsstyrning och kontroll.
 • God vana av budget, rapportering, bokslut, årsredovisning, prognoser samt koncernbokslut.
 • Erfarenhet av att driva förändringsarbete i en komplex organisation med höga krav på att samordna och prioritera olika intressenters krav och behov.
 • Goda IT-kunskaper inom Officepaketet samt ekonomi- och lönesystem.

Egenskaper

Du är

 • Drivande och arbetar övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet och resultat.
 • Flexibel och kan arbeta med flera områden och uppgifter parallellt.
 • Kvalitetsmedveten, strategisk, lösningsorienterad och noggrann.
 • Social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
 • Analytisk lagd och har ett naturligt sätt att omvandla detta till konstruktiva planer och konkreta handlingar.
 • En god kommunikatör och därmed bra på att presentera information på ett sakligt och tydligt sätt i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har ett intresse för människors hälsa och en god orientering om samhällets parter på området.

Praktiska upplysningar

Anställningen är en tillsvidareanställning på 75 % som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse. För mer information är du välkommen att kontakta generalsekreterare Tiina Heino, tiina.heino@sanktlukas.se

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha senast den 1 februari 2018. Skickas till generalsekreterare Tiina Heino tiina.heino@sanktlukas.se och ordförande Anne Marie Brodén anne.m.broden@gmail.com. Märk din ansökan ”Förbundsekonom”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

Platsannons i utskriftsvänligt format

VISSTE DU ATT VI ANVÄNDER VÅRT ÖVERSKOTT TILL ATT SUBVENTIONERA SAMTAL FÖR UNGA VUXNA?