Västerås

Välkommen till S:t Lukas i Västerås

S:t Lukas mottagning i Västerås.

Mottagningen vänder sig till dig som

  • behöver psykoterapi eller annan samtalskontakt
  • vill ha hjälp med stress, psykisk ohälsa, nedstämdhet, ångest, utmattning m.m.
  • vill föra samtal i frågor som rör livsåskådning, personlig utveckling och relationer
  • vill utveckla sitt ledarskap eller hantera kriser/konflikter
  • vill ha handledning/coaching eller konsultation i ditt arbete
  • vill ge sin personal företagshälsovård
  • vill ha skräddarsydda utbildningar utifrån ditt och din organisations behov

På S:t Lukas i Västerås och Eskilstuna arbetar erfarna legitimerade psykoterapeuter/psykologer. Mottagningen erbjuder kognitiv beteendeterapi (KBT), integrativ psykoterapi och psykoterapi på psykodynamisk och systemisk grund till par och enskilda.

Till vår mottagning kan du komma själv, tillsammans med din partner, någon annan viktig person eller med hela familjen. Vi arbetar utifrån ett medveten normkritiskt förhållningssätt och har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med personer som identifierar sig inom hbtqi.

Kontakta oss: ring 021-12 68 13 eller skicka e-post till vasteras@sanktlukas.se så återkommer vi. Det går bra att lämna ett meddelande eller mail, men ange gärna vilken mottagning (Västerås eller Eskilstuna) du söker. 

Tidbokning online 

Här kan du se våra lediga tider närmaste veckorna och är välkommen att boka ett första individualsamtal hos någon av våra leg. psykoterapeuter/leg. psykologer. Fler tider kommer att läggas ut efterhand. Samtalet tar ca 45 minuter och omfattas av tystnadsplikt. 

Vägbeskrivning till våra mottagningar hittar du här.

Har du bokat ett digitalt samtal till din behandlare kommer du att få en länk till ert videosamtal skickad till dig via sms/mail precis innan ert samtal startar, bäst bildkvalité via dator.

Genom att använda vår onlinebokning godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter i vårt system. Läs vår integritetspolicy här.

Om du önskar parterapi eller familjesamtal är du istället välkommen att kontakta oss via mail: vasteras@sanktlukas.se eller ringa 021-12 68 13 .

Besöksavgift

Sankt Lukas subventionerar alla privatsamtal till 950 kr som faktureras. 

Vi är en ickevinstdrivande organisation så eventuella överskott används till ytterligare subventionering till unga vuxna.

För dig som är mellan 16-25 år samt 70+ år erbjuder vi nu att prova 3 samtal á 600 kr under november, december och januari 

Avbokningsregler

Avbokning eller ombokning av tid skall göras senast 24 timmar innan det bokade besöket. Sen avbokning samt uteblivet besök debiteras med full taxa. Avbokning/ombokning görs direkt till din behandlare via sms, mail eller telefon – kontaktuppgifter hittar du här.

Telefontid:

Måndagar 10.00-10.45 och torsdagar 11:15-12:00

Denna tid får du prata direkt med en av våra legitimerade psykoterapeuter. Övrig tid svarar vi i den mån vi kan. Det går alltid bra att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare eller på e-post vasteras@sanktlukas.se så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Telefon

021-12 68 13

E-post

vasteras@sanktlukas.se

Adress

Norra Källgatan 29C (ingång via portal från Biskopsgatan)
722 11 Västerås

Föreningen

Lokalföreningen S:t Lukas i Västerås bildades 1948 och är en mötesplats där vi lyfter fram frågor och skapar dialog kring ämnen som rör människans personliga och andliga utveckling samt mellanmänskliga relationer. Detta sker till exempel i form av föreläsningar, Bio Existens och samtalskvällar för allmänheten. Lokalföreningen har en ideellt arbetande styrelse vilken också är huvudman för psykoterapimottagningarna […]

Lär dig mer