Program våren 2022

Föredrags- och samtalskvällar

Varje år anordnar Sankt Lukasföreningen föredrag om ämnen som berör. Vi välkomnar alla, du behöver inte vara medlem i föreningen! Föredrags- och samtalskvällarna är ett sätt att skapa mötesplatser kring frågor om livsåskådning och människors relationer.

Under våren 2022 fortsätter samarbetet med Högskolan Väst genom diakon Maria Carlstedt som också ansvarar för vårens första programpunkt.

Onsdag 16 februari kl. 19.00 Pilgrimsvandring – resa inåt och utåt – OBS! Flyttat till onsdag 23 mars 19.00.

Hans-Erik Lindström är författare och präst i Svenska Kyrkan, och var den som startade Sveriges första pilgrimscenter i Vadstena. Han har lett flera hundra pilgrimsvandringar.

Plats: Kyrkans hus, Trollhättan

Efter föreläsningen ges tillfälle till samtal.  Vidare upplysningar finns att hämta på hemsidan för Trollhättans kyrka.

Torsdag 17 mars kl 19.00Auschwitz – ett trauma som går i arv

Margit Silberstein är journalist och politisk reporter. 2020 utkom hon med boken ”Förintelsens barn” som beskriver hennes judiska uppväxt präglad av hur hennes föräldrar undkom förintelsen.

Plats: Equmeniakyrkan, Vänersborg

Kaffeservering och tillfälle till samtal. Inträde: 100 kronor, medlemmar 80 kronor, föranmäl gärna på tel. 070 23 79 425 måndag 14/3 eller tisdag 15/3 kl 18-20.

Torsdag 28 april kl 19.00 – Häxor, prinsessor och vanliga flickor

Maria Gustavsdotter skriver historiska romaner ur ett kvinnligt perspektiv. Hon är författare och tandläkare, numera bosatt i Uddevalla.

Plats: Equmeniakyrkan, Vänersborg

Kaffeservering och tillfälle till samtal. Inträde: 100 kronor, medlemmar 80 kronor.