Välkommen till S:t Lukas Vänersborg-Trollhättan

Brev till medlemmarna

Bästa Lukasmedlemmar!

Nu har mörkret vänt och dygnen blir allt ljusare dag för dag. Det har blivit dags att skicka vårens medlemsbrev.

Programkvällar med föreläsningar och samvaro

Till vårens första programkvällen, torsdagen den 2 februari kl.19.00, kommer Tomas Sjödin, välkänd författare, pastor och föreläsare. Vi är särskilt glada för att kunna erbjuda möjligheten att få höra och träffa Tomas. Han är efterfrågad från många håll och har många järn i elden.

Torsdagen den 23 mars kl.19.00 är det dags för nästa programkväll. Då kommer biologen, författaren och debattören Stefan Edman. Han har skrivit ett stort antal böcker och är, även han, välkänd av många. Temat för Stefans föreläsning är Förundran: Natur som ger livslust.  

Vårterminens tredje och sista programkväll blir torsdagen den 20 april kl.19.00. Då har vi anledning att se fram emot en intressant och viktig föreläsning om islam. Katarina Björklund, en svensk förskollärare som konverterat till islam och lever som muslim sedan många år, berättar om sin tro, ger sin bild av islam och om att leva som muslim.

Föreläsningarna den 2 februari och den 23 mars kommer att ske i Equmeniakyrkans samlingslokal i Vänersborg. Men observera att föreläsningen den 20 april genomförs i Kyrkans Hus i Trollhättan.
Som vanligt serveras kaffe och det blir tillfälle till samtal med varandra och med föreläsarna.

Alla är hjärtligt välkomna till föreläsningskvällarna. Tag gärna med vänner och släktingar.
I programbladet anges att det går att förbeställa biljetter genom att ringa telefonnummer 070-2379425 vissa dagar och tidpunkter. Men det går också bra att förboka biljetter genom att skicka ett sms till telefonnumret eller att skicka e-post till ingalilljohansson44@gmail.com.

Föreningens psykoterapimottagning

Vår Sankt Lukasförening har mottagningar både i Vänersborg och Uddevalla. Tidsbeställning behövs. Telefonnumret är 0521-19170, 070-3540334, telefontid varje vardag kl. 08.00-08.45. Det går att få tid snabbt för ett första samtal hos någon av våra psykoterapeuter, särskilt vid akuta kriser.

Årsmötesdags

Föreningen Sankt Lukas Vänersborg-Trollhättan håller årsmöte den 16 mars kl 18:30, se kallelsen nederst på sidan 2 i det gröna programbladet.

Med vänliga hälsningar från föreningens Programkommitté genom
Ingalill Johansson