Kampanj Unga

Unga Lukas

S:t Lukas nationella chattforum för unga (16-25 år)

Chatten är öppen måndagar, onsdagar och torsdagar mellan kl 19.00 och 22.00. Våra volontärer finns på flera orter i landet och alla har kunskap och erfarenhet inom området. Volontärerna är yrkesverksamma inom exempelvis vård och socialtjänst. Chatten fångar upp svåra berättelser och volontärernas roll är lyssna, vara stödjande och hjälpa till att finna ungas egna resurser att hitta lösningar.

Vi behöver fler volontärer

Varje chattkväll är det upp till 40 ungdomar som hör av sig. Vi upplever att behovet är stort och vill nu få möjlighet att öppna chatten flera kvällar i veckan och behöver därför fler volontärer. Intresserad av att engagera dig som volontär? Kontakta Unga Lukas verksamhetsledare asa.maj.jonzon@sanktlukas.se.

Ditt bidrag kan göra stor skillnad i en ung människas liv

Många unga mår dåligt och upplever att de inte har någon att vända sig till. Den växande ohälsan bland unga är ett av våra största samhällsproblem – men möjligt att göra något åt om vi alla hjälps åt och uppmärksammar de ungas behov av stöd. Många av de som vänder sig till oss har aldrig berättat för någon hur man mår. Stödet vi ger blir därför många gånger en avgörande ingång till att söka hjälp i tid, innan svåra tankar och känslor har utvecklats till psykisk ohälsa.

Ditt bidrag till Unga Lukas går direkt till att utveckla chatten så att vi kan stödja fler unga – fler dagar i veckan. Efterfrågan är stor, och vi arbetar just nu med att rekrytera ansvariga och volontärer för att kunna öppna fler dagar. Ditt bidrag går också till att utveckla hemsidan Unga Lukas, så att vi exempelvis kan lägga upp fler filmer om psykisk hälsa – som en del i vårt förebyggande och stödjande arbete. Hos oss på S:t Lukas får unga ett professionellt bemötande – organisationens anställda är alla legitimerade psykologer och psykoterapeuter och chattens volontärer har alla samtalskompetens eller erfarenhet av arbete med unga.

Ge en gåva

Du kan stötta vårt arbete med projekt Unga Lukas genom att swisha valfitt belopp till nummer: 123 608 32 81. Märk betalningen med ”Unga Lukas”.

Ge ett bidrag till gratis psykoterapi för unga vuxna

Du kan även stötta vårt arbete ekonomisk med en gåva. Insamlade gåvomedel används till att subventionera samtalsavgifter för unga vuxna som har svag ekonomi och som behöver psykoterapeutisk hjälp på våra mottagningar runt om i landet. Under hela vår historia sen 1930-talet har detta sociala erbjudande varit ett signum. Många är de studerande, arbetslösa och ensamstående föräldrar som genom S:t Lukas fått möjlighet till reducerad terapiavgift.

Din gåva är av stor betydelse för unga i svåra livssituationer och ditt bidrag betalar du in till den lokala S:t Lukasförening du vill stötta. Märk din insättning med ”Kampanj Unga vuxna”. Du hittar bank- och plusgiro i förteckningen nedan.

Förteckning över våra föreningars bank- och plusgiro

 

Tack för ditt bidrag till att göra psykoterapi mer tillgängligt för unga!

VISSTE DU ATT VI ANVÄNDER VÅRT ÖVERSKOTT TILL ATT SUBVENTIONERA SAMTAL FÖR UNGA VUXNA?