16/02

2018

Beställ Göran Bergstrands minnesbok ”Med samtalet som livsuppgift”

Göran Bergstrand var präst, leg psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Han var verksam i över femtio år, inte minst i S:t Lukasstiftelsen där han också var direktor mellan åren 1976 och 1989. Han har gett ut en rad böcker om tro, religion, etik, livsfrågor, själavård och psykoterapi. Göran Bergstrand avled i januari 2017 och Förbundet S:t Lukas har till hans minne gett ut denna bok med bidrag från ett tjugofemtal personer som hade en professionell och/eller personlig relation till honom, de flesta med anknytning till S:t Lukas.

S:t Lukasstiftelsen bildades 1939 av personer i olika vårdande yrken såsom läkare, socialarbetare och präster. Namnet ändrades år 1995 till Förbundet S:t Lukas, som idag är en idéburen organisation med professionella mottagningar för psykoterapi, handledning och utbildning över hela Sverige.

Boken är en antologi av författare som alla reflekterar kring Göran Bergstrands livsgärning och den lämpar sig väl till medarbetare inom S:t Lukas att förstå sitt ideologiska arv och förstå den tradition de arbetar i.

Beställ ett eget exemplar av boken

Det går att beställa boken genom att maila din beställning med ditt namn, adress och telefonnummer till info@sanktlukas.se. Boken kostar 200 kr och överskottet går till S:t Lukas arbete med Unga Vuxna via S:t Lukas Jubileumsfond. Skriv ”Beställning minnesbok” i ämnesfältet.
Det går även bra att beställa och betala via Swish 123 608 3281.

VISSTE DU ATT VI ANVÄNDER VÅRT ÖVERSKOTT TILL ATT SUBVENTIONERA SAMTAL FÖR UNGA VUXNA?