Vi som arbetar vid S:t Lukas i Eskilstuna och Västerås, har lång yrkeserfarenhet från bland annat vuxen- och barnpsykiatri, socialtjänst, kyrka, kommunal familjerådgivning, högskola och näringsliv.
Suzanne har lång erfarenhet av att arbeta med människor i svåra livssituationer, kriser, trauma och posttraumatisk stress (PTSD) och komplex PTSD som behöver behandling och rehabilitering.
Som parterapeut har hon fokus på konfliktlösning, förbättrad kommunikation och visionsarbete i relationen. Den relationella psykologin bygger på att mening skapas i dialog, och att goda relationer vilar på vår förmåga att se (och förhoppningsvis förstå) den andres perspektiv. Den interpersonella psykoterapin har fokus på stöd i konflikter, rollförändringar, olika övergångar i livet samt sorgebearbetning.
Legitimationsgrundande utbildning med KBT inriktning med bas i det som kallas ”tredje vågens beteendeterapi” acceptance and commitment therapy (ACT) och compassionfokuserad terapi (CFT). Vidareutbildning inom Schematerapi, kreativa metoder, krishantering och traumabehandling med EMDR.
Maria har lång erfarenhet av att arbeta med människor i svåra livssituationer, kriser, trauma och posttraumatisk stress (PTSD) som behöver behandling och rehabilitering. Hon jobbar också med människor som vill stärka sin självkänsla och inre trygghet med mer förståelse och kärleksfulla relationer till sig själva och andra samt personlig utveckling utifrån sina innersta värderingar och våga göra förändringar till att leva livet mer meningsfullt och harmoniskt.
Legitimationsgrundande utbildning med KBT-inriktning, där klassisk KBT såväl som 3:e vågens metoder med bland annat Acceptance Comittment Therapy (ACT), Compassionfokuserad terapi (CFT) och Mindfulness ingår.
Åsa erbjuder individuell samtalsterapi vid ångest, nedstämdhet, stress, sömnproblem, samtal om livsstil och relationella problem. Åsa arbetar även med familjeterapi ur ett systemteoretiskt perspektiv, samt med par vid relationella problem utifrån Integrative behavioural couple therapy (IBCT) .
Åsa har lång erfarenhet av att möta människor i kris, från tidigare arbete på primärvårdsnivå, specialistvårdsnivå och behandlingshem. Åsa har god erfarenhet av hbtqi+frågor, samtal med ungdomar, unga vuxna och i olika familjekonstellationer, men träffar gärna personer i skiftande åldrar och i livets olika skeenden.