Tillbaka

Sedan den 1 oktober har vi en ny medarbetare: Mats Larsson, socionom och leg. psykoterapeut. Jag ställde några korta frågor till Mats:

Camilla: Vad kände du till om S:t Lukas som gjorde att du ville arbeta hos oss?

Mats: Att det är en småskalig psykoterapimottagning som jag hört mycket gott om. Jag tänker att det finns utrymme att möta människor på ett bra sätt då. Jag tycker också om att S:t Lukas inte är vinstdrivande och har möjlighet att ge terapi till reducerad avgift ibland när någon inte har egna medel.

Camilla: Vad har du tidigare arbetat med?

Mats: Mestadels med familjeterapi, tonårsfamiljer och unga människor. Det finns många terapiformer numera, dem jag arbetat mest med är FFT, DBT, ABFT, kognitiv terapi och EFT. För många år sedan arbetade jag inom socialtjänsten.

Camilla: Vad är din drivkraft i ditt arbete?

Mats: Det låter kanske uttjatat, men jag drivs av  att hjälpa människor. Jag tänker att vi människor alla har våra brister och att det är ok. För det mesta har vi människor goda avsikter och vill väl, därför är det viktigt att inte döma. Men ibland blir det tokigt och då kan vi behöva stöd för att komma på rätt köl. Min egen inspiration får jag från min familj och i min tacksamhet över allt gott jag fått.

Camilla: Vid vilka tillfällen tänker du att det är bra att söka terapi?

Mats: Det är en bra fråga. Vid relationsproblem som man inte klarar av att lösa på egen hand och vid valsituationer, till exempel. När man står inför stora existentiella frågor.

Med detta vill vi välkomna Mats. Vi är glada att ha utökat vår mottagning med en familjeterapeut!

Camilla von Below, psykolog och psykoterapeut på mottagningen
23 oktober 2015