Välkommen till S:t Lukas Västerås

021-12 68 13
Telefontider: måndagar och torsdagar kl. 10.00-10.45.

Besöksadress

Norra Källgatan 29C (ingång via portal från Biskopsgatan) 722 11 Västerås

Mottagningen

Välkommen till S:t Lukas mottagning i Västerås. 

Vi har mottagningar i både Västerås och Eskilstuna

Mottagningen vänder sig till er som kommer privat eller via avtal genom arbetsgivare, försäkringsbolag och andra organisationer och

  • behöver psykoterapi eller annan samtalskontakt
  • vill ha hjälp med psykisk ohälsa, nedstämdhet, ångest, stress, utmattning m.m.
  • vill föra samtal i frågor som rör livsåskådning, personlig utveckling och relationer
  • vill utveckla ledarskap eller hantera kriser/konflikter
  • vill ha handledning/coaching eller konsultation i arbetet
  • vill ge er personal samtalsstöd som komplement till företagshälsovård
  • vill ha skräddarsydda utbildningar utifrån er organisations behov

På S:t Lukas i Västerås och Eskilstuna arbetar erfarna och enbart legitimerade psykoterapeuter/psykologer.

Mottagningen erbjuder krisstöd, personalstöd, traumabehandling, individualterapi, par- och familjeterapi. Vi har en bred kompetens som innefattar både kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi (PDT) och terapi med systemteoretisk inriktning.

Till vår mottagning kan du komma själv, tillsammans med din partner, någon annan viktig person eller med hela familjen. Vi arbetar utifrån ett medvetet normkritiskt förhållningssätt och har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med personer som identifierar sig inom hbtqi.

Besöksavgift
Sankt Lukas förening i Västerås subventionerar alla privatsamtal till 990 kronor, par- och familjesamtal till 1400 kronor.
Betalningen för ett samtal kan swishas direkt vid besöket eller faktureras. 

Vi är en icke-vinstdrivande organisation. Eventuellt överskott används till ytterligare subventionering av samtal till unga vuxna.

Avbokningsregler
Avbokning eller ombokning av tid skall göras senast 24 timmar innan det bokade besöket. Sen avbokning samt uteblivet besök debiteras med full taxa. Avbokning/ombokning görs direkt till din behandlare via sms eller mail.

Välkommen att kontakta oss
Telefon:  021-12 68 13. Se nedan för telefontider. 
e-post: vasteras@sanktlukas.se.
Vid mejlkontakt eller om du lämnar ett telefonmeddelande, ange gärna vilken mottagning (Västerås eller Eskilstuna) du söker.

Tidbokning online i Västerås
Längre ner på sidan kan du se våra lediga tider den närmsta tiden. Du är välkommen att boka in dig för ett första samtal. Vi lägger kontinuerligt ut tider, och lediga tider som uppstår efter ett återbud är också synliga och kan bokas.
Individuella samtal är 45 minuter och parsamtal 60 minuter.
Alla samtal omfattas av tystnadsplikt. 

Har du bokat ett digitalt samtal till din behandlare kommer du att få en länk till ert videosamtal skickad till dig via sms/mail precis innan ert samtal startar. Bildkvalitén är bäst via dator.

Genom att använda vår onlinebokning godkänner du att vi registrerar dina personuppgifter i vårt system. Läs vår integritetspolicy här.

Föreningen

Lokalföreningen S:t Lukas i Västerås bildades 1948 och är en mötesplats där vi lyfter fram frågor och skapar dialog kring ämnen som rör människans personliga och andliga utveckling samt mellanmänskliga relationer. Detta sker till exempel i form av föreläsningar, Bio Existens och samtalskvällar för allmänheten. Lokalföreningen har en ideellt arbetande styrelse vilken också är huvudman för psykoterapimottagningarna […] Läs mer

Vill du bli medlem i din lokala förening?

Här kan du bli medlem i din lokala förening. Vi skapar mötesplatser med samtal och evenemang kring psykisk hälsa och existentiella frågor. Varmt välkommen i vår utveckling.