Välkommen till S:t Lukas Mölndal

Ledarskapsutbildning

SEX HELDAGAR

Organisationer söker idag efter chefer som kan människor. Chefer som kan lyssna och leda samtidigt. Som kan inspirera och motivera andra till att prestera sitt yttersta men också kan skapa hälsosamma och långsiktigt hållbara arbetsplatser. De chefer som lyckas med detta gör det oftast inte av en slump. Det finns självfallet individer som har en naturlig fallenhet för ledarskap, men det är framför allt kunskap och träning som ger de färdigheter som krävs.

S:t Lukas har funnits sedan 1939 och från starten har vår kärnverksamhet vilat på möjligheterna i det utvecklande samtalet. Sedan 12 år arbetar S:t Lukas Göteborg även med att utveckla chefer, grupper och organisationer. Vi gör det utifrån det arbets- och organisationspsykologiska kunskapsområdet, men också utifrån vår långa erfarenhet både som psykologer och som chefer i olika organisationer.

Du som arbetar som chef är nu välkommen att söka vår ledarskapsutbildning. Målet med utbildningen är att den ska ge:

  • Forskningsförankrad kunskap om ledarskap
  • Användbara modeller och verktyg för ditt arbete som chef
  • Utvecklade ledarskapsfärdigheter
  • Förändrade ledarskapsbeteenden

Utbildningen är upplagd på sex heldagar, där ena halvan av dagen består av föreläsning och övningar och andra halvan av ett seminarium där deltagarna får möjlighet att diskutera och få handledning på aktuella frågeställningar i sina roller som chefer. Deltagarna ska under utbildningens gång också arbeta med ett individuellt uppsatt utvecklingsmål och i samband med det inhämta specifik feedback från sin egen organisation.

Utbildningen behandlar följande teman:

  • Senaste forskningen om ett gott ledarskap
  • Hållbar arbetsmiljö – hur gör man?
  • Att skapa välfungerande arbetsgrupper
  • Konflikter och konflikthantering
  • Kommunikation och svåra samtal
  • De individuella utvecklingsmålen

Kursansvarig och seminarieledare

Jennie Skoglund, leg psykolog, handledare och områdeschef för Organisation & Ledarskap vid S:t Lukas Göteborg. Jennie har 20 års erfarenhet som organisationspsykolog och 13 års erfarenhet som chef. Innan hon började på S:t Lukas Göteborg arbetade hon som psykolog och chef vid Akademihälsan i Göteborg.

Övriga föreläsare

Daniel Oscarsson, leg. psykolog samt VD och verksamhetschef vid S:t Lukas Göteborg. Tidigare VD på KAN-psykologerna.

Anita Nauclér, leg. psykolog, organisationspsykolog vid S:t Lukas Göteborg

Per Reinhardt, leg. psykolog, organisationspsykolog vid S:t Lukas Göteborg

 

När, var, hur?

Datum och tid

Vi träffas 6 heldagar, mellan kl 9-16, fördelat över en period på ca 6 månader.

Plats: S:t Lukas, Första Långgatan 21, 413 27 Göteborg

 

Vill du veta mer?

Kontakta Isabel Abrahamssonisabel.abrahamsson@sanktlukas.se, 076-677 53 45 för offert av företagsanpassad utbildning och/eller besked om nästa utbildningsstart.

”Det har varit lagom tempo, med bra seminarier som har givit mig ny energi varje gång jag varit hos er. Jag har längtat till nästa tillfälle, och försökt att ta med mig situationer från vardagen att bolla med andra. För mig personligen har det varit fantastiskt att få utvecklas med er – att få sätta ett mål från början och reflektera över det under hela perioden. Utbildningen för mig har varit en trygghet, och en kompass.

Nyligen fick jag en utmärkelse som en av ”Framtidens kvinnliga ledare” i fackförbundet Ledarna. Utbildningen har bidragit till att jag vågade lita på mig själv och min kompetens och fick mig att förstå att det är naturligt att känna att det kan vara en utmaning att hålla ut i ledarskapet och stå på sig i vissa processer. Jag har byggt min nuvarande verksamhetsplanering på flera av de byggstenar som ni bidragit med genom utbildningen och jag har fått fantastiska resultat från medarbetarenkät och feedback från medarbetare.

Jag är er evigt tacksam. Utan er hade jag inte hållit kvar i min dröm.

Jannike Fast, enhetschef Räddningsmissionen

Ladda ned infoblad om vår ledarskapsutbildning i utskriftsvänligt format