• Rösten är vår känslobarrometer

  Publicerad: 7 mars, 2019
  Hur hänger kropp och mående ihop?
 • Stressen i arbetslivet…

  Publicerad: 19 februari, 2019
  I det sjätte avsnittet av Lukaspodden samtalar kollegorna Fredrik Pettersson och Lisa Braaf med Gunilla Melstedt, chef på WWF, om hur chefer och medarbetare kan hantera stress i ett alltmer gränslöst arbetsliv.
 • Lukaspodden om unga vuxna

  Publicerad: 5 februari, 2019
  I det senaste avsnittet av Lukaspodden  samtalar Fredrik Pettersson, Erik Wentzel (båda psykoterapeuter på S:t Lukas i Stockholm) och Åsa Maj Jonzon (Från Unga Lukas) om ungas hälsosituation. Hur mår unga idag och hur kan vi arbeta för att förbättra den psykiska hälsan?
 • En person som har social ångest är orolig för att bli granskad och negativt bedömd av andra. Vanliga situationer som ger upphov till social ångest kan vara; att tala inför andra, att äta eller skriva när andra ser på, att gå i affärer eller på fest. Ofta undviker man situationer där det finns risk att […]
 • Vår kollega Helena Ritzler, leg. sjuksköterska, leg psykoterapeut, kommer tillsammans med  Lisa Wallberg från Stadsmissionen, att under våren 2019 hålla i en Livsberättargrupp.
 • Att komma ut…

  Publicerad: 17 januari, 2019
  Lukaspodden avsnitt nr 4 är här! I avsnittet fördjupar Fredrik Pettersson och Anna Krantz sig i HBTQ; med fokus på att komma ut, och minoritetsstressens betydelse för psykisk ohälsa.
 • Nytt poddavsnitt ute nu!

  Publicerad: 16 november, 2018
  Nu finns ett nytt avsnitt ute av Lukaspodden!
 • Nu erbjuder vi Emotionellt Fokuserad Terapi!

  Publicerad: 12 november, 2018
  Emotionellt Fokuserad Terapi (EFT) är en psykoterapimetod som framförallt används för par. Syftet med terapin är att öka tryggheten i relationen och att hjälpa paret att bli mer känslomässigt öppna mot varandra. Resultaten har visat sig stabila och hållbara över tid.
 • Lukaspodden!

  Publicerad: 8 november, 2018
  Under hösten 2018 har vi på S:t Lukas i Stockholm startat vår egen podd; Lukaspodden.
 • Neuroledarskap!

  Publicerad: 11 oktober, 2018
  Höstens första frukostseminarium hölls torsdagen den 4 oktober, och ämnet för dagen var ”Neuroledarskap- vad är det?” Personer som arbetar inom HR eller är i chefsposition bjöds in för att nysta i om neuroledarskap bara är ett nytt buzzword på managementhimlen, eller om det finns viktig kunskap att hämta.
 • Terapi på andra språk?

  Publicerad: 25 september, 2018
  Vi har möjlighet att erbjuda både individual och parsamtal på engelska och spanska.
 • Leg. psykoterapeut sökes

  Publicerad: 20 september, 2018
  S:t Lukas Gotland söker en leg. psykoterapeut som arbetar med kbt. Vi söker dig som har ett engagemang och erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete. S:t Lukas Gotland består av fyra legitimerade psykoterapeuter som arbetar med en terapeutisk bredd och ett integrativt synsätt. Vi arbetar både på uppdrag av privatpersoner och av företag.
 • Terapi hos utbildningskandidat

  Publicerad: 7 september, 2018
  Hos oss på S:t Lukas i Stockholm finns det möjlighet att gå i längre terapi hos studenter som är under utbildning på S:t Lukas utbildningsinstitut inom Ersta Sköndahl Bräcke högskola. Den du träffar är i steg 2 i sin utbildningen till legitimerad psykoterapeut med psykodynamisk inriktning, och deltar i handledning varje vecka.
 • Samtal för dig mellan 18- 27 år

  Publicerad: 11 juni, 2018
  Kärlek? Självkänsla? Sex? Föräldrar? Prestation? Oro? Identitet? Stress? Vänskap? Val? Behöver du någon att prata med?