• Nytt poddavsnitt!

  Publicerad: 15 oktober, 2019
  Handen på hjärtat, vem gillar att få kritik, även om den är sägs vara konstruktiv och inlindad i feedbacktermer? En mer framkomlig väg är att börja med feedforward och att skapa en uttalad feedforwardkultur inom organisationen. I det här avsnittet intervjuar leg. psykoterapeut Frederik Pettersson Anna Krantz, som jobbar som psykolog och organisationskonsult i ämnet. Båda arbetar […]
 • Samtal för unga vuxna 18-27 år

  Publicerad: 24 juni, 2019
  Har du funderingar om relationer till vänner eller föräldrar, din identitet, livsval, kärlek, självkänsla, sex, eller kanske stress? Behöver du någon att prata med? Du som är mellan 18-27 år har möjlighet till 4 samtal till ett kraftigt reducerat pris hos oss på S:t Lukas i Stockholm. Det kostar 150kr för  dig som  studerar eller är arbetslös, och 450kr för dig […]
 • Stressen i arbetslivet…

  Publicerad: 19 februari, 2019
  I det sjätte avsnittet av Lukaspodden samtalar kollegorna Fredrik Pettersson och Lisa Braaf med Gunilla Melstedt, chef på WWF, om hur chefer och medarbetare kan hantera stress i ett alltmer gränslöst arbetsliv.
 • Lukaspodden om unga vuxna

  Publicerad: 5 februari, 2019
  I det senaste avsnittet av Lukaspodden  samtalar Fredrik Pettersson, Erik Wentzel (båda psykoterapeuter på S:t Lukas i Stockholm) och Åsa Maj Jonzon (Från Unga Lukas) om ungas hälsosituation. Hur mår unga idag och hur kan vi arbeta för att förbättra den psykiska hälsan?
 • Att komma ut…

  Publicerad: 17 januari, 2019
  Lukaspodden avsnitt nr 4 är här! I avsnittet fördjupar Fredrik Pettersson och Anna Krantz sig i HBTQ; med fokus på att komma ut, och minoritetsstressens betydelse för psykisk ohälsa.
 • Nytt poddavsnitt ute nu!

  Publicerad: 16 november, 2018
  Nu finns ett nytt avsnitt ute av Lukaspodden!
 • Nu erbjuder vi Emotionellt Fokuserad Terapi!

  Publicerad: 12 november, 2018
  Emotionellt Fokuserad Terapi (EFT) är en psykoterapimetod som framförallt används för par. Syftet med terapin är att öka tryggheten i relationen och att hjälpa paret att bli mer känslomässigt öppna mot varandra. Resultaten har visat sig stabila och hållbara över tid.
 • Lukaspodden!

  Publicerad: 8 november, 2018
  Under hösten 2018 har vi på S:t Lukas i Stockholm startat vår egen podd; Lukaspodden.
 • Terapi på andra språk?

  Publicerad: 25 september, 2018
  Vi har möjlighet att erbjuda både individual och parsamtal på engelska och spanska.